Unsere Link-Tipps zum
Deutsch lernen // Learning German

(English below!)

In der Stadtbibliothek finden Sie zahlreiche Sprachkurse, die Ihnen helfen, Deutsch zu lernen und Ihre Kenntnisse zu vertiefen. Ergänzend dazu gibt es im Internet zahlreiche Angebote, aus denen wir einige geprüft und ausgewählt haben. Sollten Sie Fragen haben, können Sie sich jederzeit während der Öffnungszeiten an die Service-Theke der Stadtbibliothek Germering wenden. Wir helfen Ihnen sehr gerne!

Kostenlose Online-Angebote zum Deutsch Lernen:

Sammlung von Deutschkursen für Anfänger und Fortgeschrittene. Auf Englisch (alle Kurse) und Russisch (nur 'Deutsch Interaktiv') verfügbar. Registrierung erforderlich (oder 'Gastzugang' wählen).

Sammlung der Online-Angebote des Goethe-Instituts, die sich eher an fortgeschrittene Deutsch-Lerner richtet und neben Fotogeschichten und Hörtexten auch Online-Spiele integriert. In vielen Sprachen verfügbar, darunter Arabisch, Englisch, Französisch, Tigrinya und Kurdisch. Keine Registrierung erforderlich.

Sammlung von Sprachlernangeboten des Goethe-Instituts für Flüchtlinge. Alle Angebote funktionieren auf Smartphones und Tablets. Registrierung z.T. erforderlich.

Online-Übungsangebot des Goethe-Instituts zur Kommunikation im Beruf für Anfänger und Fortgeschrittene. Keine Registrierung erforderlich.

Online-Angebot der Volkshochschule (vhs). In vielen Sprachen verfügbar, darunter Arabisch, Englisch und Französisch. Registrierung erforderlich (oder 'Gast' wählen).

Kostenloser Einstiegskurs, der erste deutsche Wörter, Sätze, Redewendungen und Informationen über die deutsche Kultur durch Musik vermittelt. In vielen Sprachen verfügbar, darunter Arabisch, Englisch, Französisch, Dari, Urdu und Tigrinya. Keine Registrierung erforderlich.

Ein Bildwörterbuch mit über 150 relevanten Begriffen, kostenlos als Druck-pdf, eBook und App – zum Ausdrucken, für‘s Smartphone oder Tablet.

Kostenlose Apps zum Deutsch Lernen:

Download aller Apps über Google Play Store bzw. Apple App Store.

• Ankommen
  • phase6 hallo Deutsch
  • Die Stadt der Wörter
  • Deutsch für Flüchtlinge
  • Deutschtrainer A1
  • WillkommensABC (nur für Android)

English:

There are many language learning sets that can be borrowed from our library that enable you to learn German on your own or to improve your knowledge and ability to understand and speak German. Additionally, we have checked, sorted, and recommended some online language courses. All listed courses are free of charge!

If you have any questions or need further assistance or advice, please contact us. We are looking forward to helping you!

Free online German language courses:

Language courses by "Deutsche Welle"
Compilation of language courses for beginners and advanced learners. All courses are available in English, the course "Deutsch Interaktiv" (German Interactive) is also available in Russian. A free registration is recommended or you can register as a "guest."

Mein Weg nach Deutschland (My Way to Germany)
Compilation of online services and courses by the Goethe-Institut, which are suitable for advanced learners. Beside photo stories, exercises, and comprehension training there are different online games to expand your knowledge. This compilation is available in many different languages including Arabic, English, French, Tigrinya, and Kurdish. No registration required.

Willkommen - Deutschlernen für Flüchtlinge (Welcome - Learning German for Refugees)
Collection by the Goethe-Institut: language courses especially created for refugees. All courses are developed for smartphones and tablet computers. Depending on the course selected a registration may be required.

Deutsch am Arbeitsplatz (German at Work)
Language course by the Goethe-Institut to practice communication at work and with German speaking colleagues. This course is suitable for beginners and advanced learners. No registration required.

Ich will Deutsch lernen (I Want to Learn German)
This course was produced by the “Volkshochschule,” an educational institution for adult learners, and is available in many different languages including Arabic, English and French. A free registration is recommended or you can register as a “guest.”

Welcome Grooves
Free course that offers a collection of words, sentences, phrases, and information in German and about life in Germany through music and songs. It is especially developed for refugees and is available in different languages including Arabic, English, French, Dari, Urdu, and Tigrinya. No registration required.

Free apps for learning German:

The following apps are available at Google Play Store and Apple App Store.

• Ankommen (Arrive)
  • Phase 6 Hallo Deutsch (Phase 6 Hello German)
  • Die Stadt der Wörter (The City of Words)
  • Deutsch für Flüchtlinge (German for Refugees)
  • Deutschtrainer A1 (Practising German A1)
  • WillkommensABC (WelcomeABC) - Android only!